Scroll Top
Filocafé PostX

Filo Café

Zo 21.05.23︱14.30u︱Gratis

 

THEMA – DAAR GEBEURT HET ! FILOSOFEREN OVER MOMENTEN.

Een Socratisch onderzoek pur sang! In dit café onderzoeken we met een vergrootglas een nog nader te kiezen filmpje op zoek naar hét moment waarop er “iets” plaatsvindt dat het ogenblik daarvoor nog niet aanwezig was.

Klinkt vaag? Let bij het bekijken van een film eens op hét moment waarop de personages verliefd werden. Kun je dat moment aanwijzen? Wat gebeurt er dan op dat moment dat je kunt zeggen; ‘nù zijn ze verliefd’? Waarom zijn ze nu wel verliefd en een ogenblik daarvoor nog niet?

In dit café gaan we op zoek naar zo’n ‘ontstaansmoment’ rond een thema dat we eerst zelf uit het filmpje halen. Zoek je met ons mee?

Begeleiding : Alex Klijn

 

WAT IS EEN FILO CAFÉ ? 

Er bestaat al lang een traditie van Filo Cafés. Dit zijn bijeenkomsten op café, waarbij allerlei mensen samenkomen die zich bereidwillig en enthousiast aan het filosofisch avontuur willen wagen. Samen trachten we een zoekende, open dialoog te voeren rond een zelfgekozen filosofische kwestie. We gaan dieper in op gedachten, meningen en overtuigingen. Het filocafé wordt begeleid door een ervaren gespreksbegeleider. Uitgangspunt zijn filosofische vragen en gebeurtenissen die jou bezighouden: Hoe vrij is onze huidige samenleving? Bestaan er slechte mensen? Hoe weet je wat je weet? Iedereen is welkom om mee te filosoferen of te luisteren!

PRAKTISCH 

Deelname aan het Filo Café is gratis.

Om voldoende ruimte en gezonde lucht voor iedereen te kunnen voorzien, wijken we uit naar de kleine zaal / cinema, indien nodig. Vooraf en nadien zijn dranken te krijgen in BarX.

 

DIT IS HET LAATSTE FILO CAFÉ VOOR DE VAKANTIE. OP 18 JUNI BLIKKEN WE TERUG EN PLANNEN WE HET VOLGENDE JAAR.