Scroll Top
Filocafé PostX

Filo Café

Zo 20.11.22︱14.30u︱Gratis

 

THEMA – DE WEG NAAR DE HEL. EEN DIALOOG OVER GOED EN KWAAD.

Zonder ethische oordelen over ons handelen, zou het maar moeilijk zijn om beslissingen te nemen. We kiezen voor wat we goed vinden en gaan het kwade het liefst uit de weg. Zo tonen we wat we goed en kwaad vinden maar wat bedoelen we er precies mee? Is ‘goed’ en ‘kwaad’ louter subjectief of bestaat er ‘Universeel Goed’? Is het wenselijk en mogelijk om altijd het goede te doen? Zit er in alles iets goeds?

Voer genoeg voor een ‘goede’ dialoog!

Begeleiding : Alex Klijn

 

WAT IS EEN FILO CAFÉ ? 

Er bestaat al lang een traditie van Filo Cafés. Dit zijn bijeenkomsten op café, waarbij allerlei mensen samenkomen die zich bereidwillig en enthousiast aan het filosofisch avontuur willen wagen. Samen trachten we een zoekende, open dialoog te voeren rond een zelfgekozen filosofische kwestie. We gaan dieper in op gedachten, meningen en overtuigingen. Het filocafé wordt begeleid door een ervaren gespreksbegeleider. Uitgangspunt zijn filosofische vragen en gebeurtenissen die jou bezighouden: Hoe vrij is onze huidige samenleving? Bestaan er slechte mensen? Hoe weet je wat je weet? Iedereen is welkom om mee te filosoferen of te luisteren!

PRAKTISCH 

Deelname aan het Filo Café is gratis.

Om voldoende ruimte en gezonde lucht voor iedereen te kunnen voorzien, wijken we uit naar de kleine zaal / cinema, indien nodig. Vooraf en nadien zijn dranken te krijgen in BarX.

 

HET VOLGENDE FILO CAFÉ 

18.12.2022 – Open Café. Lees meer …