Scroll Top
Filocafé PostX

Filo Café

Zo 18.12.22︱14.30u︱Gratis

 

THEMA – OPEN CAFÉ 

Het Filo Café houdt vrij podium. We kiezen een filosofische startvraag op basis van wat leeft in de groep. Neem gerust iets mee wat ons aan het denken kan zetten: uw favoriete gedicht, een boeiende vraag, een inspirerende tekst, een veelzeggende foto… We kijken er naar uit om samen te filosoferen!

Begeleiding : nog te bepalen

 

WAT IS EEN FILO CAFÉ ? 

Er bestaat al lang een traditie van Filo Cafés. Dit zijn bijeenkomsten op café, waarbij allerlei mensen samenkomen die zich bereidwillig en enthousiast aan het filosofisch avontuur willen wagen. Samen trachten we een zoekende, open dialoog te voeren rond een zelfgekozen filosofische kwestie. We gaan dieper in op gedachten, meningen en overtuigingen. Het filocafé wordt begeleid door een ervaren gespreksbegeleider. Uitgangspunt zijn filosofische vragen en gebeurtenissen die jou bezighouden: Hoe vrij is onze huidige samenleving? Bestaan er slechte mensen? Hoe weet je wat je weet? Iedereen is welkom om mee te filosoferen of te luisteren!

PRAKTISCH 

Deelname aan het Filo Café is gratis.

Om voldoende ruimte en gezonde lucht voor iedereen te kunnen voorzien, wijken we uit naar de kleine zaal / cinema, indien nodig. Vooraf en nadien zijn dranken te krijgen in BarX.

 

HET VOLGENDE FILO CAFÉ 

15.01.2023 – ’t Is toch niet waar zeker? Een dialoog over waarheid. Lees meer …