Scroll Top
Filocafé PostX

Filo Café

Zo 16.10.22︱14.30u︱Gratis

 

THEMA – VRAGEN NAAR SMAKEN. EEN ONDERZOEK NAAR ESTHETISCH GENOT

De volksmond zegt dat over smaken niet te twisten valt maar feitelijk doen we niet anders. Of het nu gaat over muziek, films, kunst, mode, eten of wijn; we zoeken altijd naar goede argumenten om aan te tonen dat mijn smaak beter is dan die van jou. Bestaan die argumenten? Kun je smaak objectiveren? Zijn esthetische ervaringen vergelijkbaar? Hoe herken je dan kwaliteit?  Geniet een kenner anders dan een leek? Kan wijn even diep raken als muziek?

Kom proeven en genieten van de filosofische dialoog over smaak.

Begeleiding : Alex Klijn

 

WAT IS EEN FILO CAFÉ ? 

Er bestaat al lang een traditie van Filo Cafés. Dit zijn bijeenkomsten op café, waarbij allerlei mensen samenkomen die zich bereidwillig en enthousiast aan het filosofisch avontuur willen wagen. Samen trachten we een zoekende, open dialoog te voeren rond een zelfgekozen filosofische kwestie. We gaan dieper in op gedachten, meningen en overtuigingen. Het filocafé wordt begeleid door een ervaren gespreksbegeleider. Uitgangspunt zijn filosofische vragen en gebeurtenissen die jou bezighouden: Hoe vrij is onze huidige samenleving? Bestaan er slechte mensen? Hoe weet je wat je weet? Iedereen is welkom om mee te filosoferen of te luisteren!

PRAKTISCH 

Deelname aan het Filo Café is gratis.

Om voldoende ruimte en gezonde lucht voor iedereen te kunnen voorzien, wijken we uit naar de kleine zaal / cinema, indien nodig. Vooraf en nadien zijn dranken te krijgen in BarX.

 

HET VOLGENDE FILO CAFÉ 

20.11.2022 – De weg naar de hel. Een dialoog over goed en kwaad. Lees meer …