concert

Nico Couck & RCA gitaarensemble / Anne van de Star

Za 28.11.20︱20.30u︱€10/€7

Inschrijven is verplicht via deze link!
Lees hier hoe we samen alles veilig kunnen laten verlopen.

Hedendaags klassiek / experimenteel

Naast activiteiten als gitarist is Nico Couck regelmatig te gast bij verschillende ensembles (o.a. Hermes, Nadar, SWR Experimentalstudio), is hij artist-in-residence bij ChampdAction en doceert hij gitaar en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Hij won verschillende prijzen en was te gast op nationale zowel als internationale podia en festivals.
Het RCA Gitaarensemble bestaat uit een variabele bezetting van alle bachelor- en masterstudenten gitaar van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Dit seizoen zijn ze aan de slag gegaan met Lois Vierks 五 Guitars – maar al te vaak uitgevoerd door solist en audio – om de oorspronkelijke intentie van een live-uitvoering tot stand te brengen.

Steve Reich – Electric Counterpoint (1987) voor gitaar en audio
– Nico Couck, gitaar
Lois Vierk – 五 Guitars (1981) voor vijf gitaren
– Bert Koether, gitaar
– Arne Torfs, gitaar
– Cézanne Van de Voorde, gitaar
– Emma Wills, gitaar
– Emma Zoons, gitaar

Geluidskunstenares Anne van de Star (NL) woont en werkt in Antwerpen. Zij behaalde een master in Mixed Media in Gent. Sinds 2015 maakt zij werk als componiste, elektronische performer en beeldend kunstenares. Ze stelde haar onderzoek naar sculpturale klankmogelijkheden al voor in onder andere Zweden, België, Nederland, Duitsland en Turkije.
In ‘Silence after the explosion in Silicone Valley’ gaat zij op zoek naar wat er gebeurt op het aanrakingspunt tussen lichaam en informatie. Wat blijft er over van onze besturingssystemen als de toegang tot het virtuele wordt afgekapt? Hoe diep kunnen we gaan als we aan de oppervlakte blijven en welke informatie schuilt er achter de schermen?
Door het aanraken van schermen te ontkoppelen van de doelgerichte functie voor digitale communicatie en toegang tot kennis, brengt Anne het terug naar de essentie: de ontmoeting tussen vaste en flexibele materie, tussen huid, adem en glas. (In samenwerking met C-TAKT, Musica, Impulscentrum voor Muziek en PostX.)