concert

Tom De Cock & Frederik Croene / Noriko Yakushiji

Za 20.06.20︱20.30u︱€9 – €7 (studenten) AFGELAST (naar aanleiding van de covid-19 maatregelen)

 

Experimenteel / hedendaagse opera

Met zijn project ‘Micropercussions’ ontwikkelt percussionist Tom De Cock samen met Gerrit Nulens en met de ondersteuning van het Koninklijk Conservatorium van Luik een hybride muziekinstrument door akoestische micro percussie te koppelen aan opname en klankverwerking apparatuur. Het instrument in wording, met een geheel eigen geluid en speelwijze, is bedoeld om volledig autonoom en draagbaar te zijn (alles moet in een enkele valies passen). Tom De Cock laat zich inspireren door de ontwikkeling van de elektrische gitaar in de jaren ’30 en die van de synthesizer in de loop van de 20ste eeuw en streeft ernaar om een instrument te ontwerpen dat vanwege zijn uitgebreid klankenpalet mogelijk nog veelzijdiger zal zijn.

‘Someone other than you’ wordt een hedendaagse opera/muziektheater voorstelling waarin onderzoek wordt gevoerd naar de politiek van het geheugen op basis van de menselijke geest en herinneringen. De aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel worden aangewend als vertrekpunt. Dit project is een samenwerking tussen studenten in de laatste fase van hun opleiding en (jonge) professionals.

Creative team: Noriko Yakushiji (Soprano), Yannick Verweij (Stage Director), Stefan Aleksić (Writer & Dramaturge) en Koji Takahashi (Composer)
Performers: Noriko Yakushiji (Soprano), Cédric de Bruycker (Clarinet), Jaqueline Berndt (Flute), Clara lavy (Violin), Akiko Okawa (Viola) en Sinouhé Gilot (Cello)
Lees hier de volledige beschrijving van het project.