Littl' AntennA

Littl’ AntennA

Dubbele try-out sessie
met Peter Moorkens (aka ONSTURICHEIT) en Pieter Vermeyen

Za 25.05.19︱19u ︱gratis


Sound & visual artist Peter Moorkens aka ONSTURICHEIT brengt in aanloop naar het AntennA Festival 2020 een sprankelende try-out sessie.
ONSTURICHEIT is Nederlands voor ongecontroleerde wildheid, een levendige dwarsheid, zowel duister als opgetogen, soms uitbundig, dan weer mysterieus.
Wat soms als een ‘soep van geluiden’ wordt beschouwd, is in zijn geval een wild en rijk analoog-digitaal palet dat vooraf grondig werd geprepareerd en terug gedeconstrueerd voordat het voor de leeuwen wordt gegooid. Verwacht je echter niet aan voorspelbare muziek, integendeel! De tracks groeien live verder organisch uit tot een klankreis waarvan zelfs Moorkens de eindbestemming niet altijd kent.
Met een steeds wisselende uitrusting, grillig en onberekenbaar, net zoals de vroegste elektronische machines dat waren, neemt hij de toeschouwer mee op een reis vol vreemde sequenties en texturen!
Van ONSTURICHEIT verscheen eind 2018 de vijfdelige cd box ‘Wanneer De Herder Doolt, Zo Dolen De Schapen’, een boeiende staalkaart van wat Peter Moorkens in zijn mars heeft.

Belgian NeuMusik
Luminous Dash review


PIETER VERMEYEN is een jonge Antwerpse componist die op fascinerende wijze de luisteraar weet te boeien door de combinatie van rustig, repeterend pianospel, elektronica en veldopnames.
Zijn muziek is met de jaren rustiger geworden, een tegenpool van zijn gedachten die voortdurend woelen en nooit rust kennen.
Als hij muziek schrijft, zijn dit één van de weinige momenten dat hij niet simultaan met andere dingen in zijn hoofd bezig is.
Hij hoopt dit te kunnen doorgeven aan zijn publiek, zodat zij tijdens het luisteren ook mentale rust vinden en hun gedachten de vrije loop kunnen laten gaan.
Hoewel Vermeyen al langer actief was met het componeren van allerhande muziek kwam hij pas in 2016 naar buiten met een eerste EP, ‘Inuit’ die in eigen beheer werd uitgebracht en draaide rond de woordenschat van de Inuit voor ‘sneeuw’.
Vorig jaar bracht Pieter Vermeyen zijn eerste full album Hygge uit dat in de gespecialiseerde media heel goed ontvangen werd.

Bandcamp
Luminous Dash portfolio