Littl’ AntennA

Dubbele try-out sessie
met Connecting Silence en Music For Installations
Za 12.10.19︱19u︱gratis


Een atmosferische trip over stilte, de klank van die stilte en de ruimte tussen klanken in, dit is wat Connecting Silence ons belooft. ‘Music Is Not In The Notes, But In The Silence Between’, zoals Mozart ooit gezegd heeft… Dit muzikale duo bestaat uit Johan Van den Abeele (sopraan- en tenorsax) en Joost Carpentier (piano).
Johan bespeelt diverse elektronische blaasinstrumenten en is bezeten van alles wat met een saxofoon te maken heeft. Joost is al 30 jaar actief als DJ, producer en in allerlei elektronische projecten zoals Jovica Storer, Sjoko, Critical Fluids, Cycles Of Moebius en DREUN.

Achter de moniker Music For Installations gaat Pieter Ghyselinck schuil. Dezelfde man die ook als Lounasan naam maakte in de elektronische muziekscene. Samen met videokunstenaar Niek Cornil zorgden ze voor een geslaagde passage in het Museum voor Schone Kunsten in Gent. Niek Cornil slaagt erin om op verbluffende wijze in het moment zelf de muziek van MFI visueel op te waarderen en nog krachtiger te maken dan ze al is.
De muziek van het museumconcert is uitgebracht op Databloem en te vinden op Bandcamp. MFI werkt momenteel hard aan een nieuw album ‘The Small Infinite’ waarbij het abstracte weer een iets meer prominente rol krijgt toebedeeld zonder de klassieke drone uit het oog te verliezen. Bekijk hier videofagmenten.

Littl'AntennA